top of page

Barn hjelper barn

Valdres Montessoriskule har samlet inn leker og klær til ukrainske flyktninger


– Jeg synes veldig synd på de som må flykte fra krigen, og det er fint å kunne gi noen leker til de som kommer hit til Valdres, sier Peter Ask (7). Han og de andre barna på Valdres Montessoriskule har samlet inn leker og klær til de ukrainske flyktningene som snart ankommer Vang Mottakssenter. I tillegg har elevene tegnet tegninger og skrevet brev for å ønske flyktningene velkommen.


Lærer, Line Merete Stefansen, sier at det naturlig nok har vært noen samtaler med elevene om hendelsene i Ukraina. – Vi har valgt å fokusere på hva godt vi kan gjøre for de barna som kommer hit til trygge Norge, sier hun, og forteller videre at de startet innsamlingsaksjonen for noen uker siden. Skolen har hatt tett dialog med Vang Mottakssenter for overrekkelse av utstyret, og forrige uke ble alt levert på Grindaheim.


– Vi setter stor pris på at Valdres Montessoriskule har samlet inn utstyr til oss. Det er flott å se at barn hjelper barn, sier leder av Vang mottakssenter, Henrik Rønningen. Han utdyper at de verdsetter engasjementet fra lokalbefolkningen i Vang og øvrige deler av Valdres, og håper det varer når de går over fra etableringsfase til driftsfase. Rønningen har fått informasjon fra UDI om at det skal komme 70 flyktninger til senteret innen kort tid.
10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page